tisdag, juni 14, 2005

Tråkga nyheter vs Glada nyheter

Mitt i peppen inför festivalen vill man ju inte komma med tråkiga nyheter, men det här är verkligen tråkiga nyheter.
För fem-sex år sedan var säkerheten på festivaler ett hett ämne, detta efter att en flicka klämts ihjäl på en Hole konsert i Hultsfred och året senare så dog nio personer på festivalen i Roskilde. Då pratades det enormt mycket om hur säkerheten skulle förbättras…
Nu har DN kollat upp det här och tydligen har INGET HÄNT. Några skyller på andra och tex Rikspolisstyrelsen vet inte att de fick i uppdrag att se över säkerheten. De tror tydligen att det bara är Räddningsverket som fick uppdraget. I vanlig ordning skyller alla på för lite pengar.
Som tur är så verkar det i alla fall som att festivalerna själva har gjort en del, numera tas säkerheten framför scen på största allvar och mycket av en festivals omkostnader verkar läggas på vakter och rätt staket bland annat.

Men som alltid så kan ju du och jag som publik göra en hel del. Till att börja med så skall man nog inte gå på konsert om man är för påverkad av något. Visst en del kanske kan tycka att alkohol i stora mänger hör ihop med konserter men med facit i hand så kanske man skall ställa sig lite längre bak om man känner sig för snurrig redan innan de börjat lira.
Var snäll och se efter varandra i folkhavet. Vakterna är där för att hjälpa, märker du att din kompis inte verkar må så bra, försök att göra vakterna uppmärksam på detta. Jag lovar att din kompis inte kommer bli arg för att denne blev utlyft.
Tänk nu inte för mycket på det här, vi åker ju till Småland för att ha det trevligt!

Den glada nyheten är att det ser ut som om regnet håller sig borta under festivalen…

Vi ses snart framför scen
Jerry Boman

2 Comments:

At tisdag, juni 14, 2005 2:59:00 em, Anonymous Anonym said...

Tycker man har märkt massor av förbättrad säkerhet på konserter och festivaler sedan olyckorna för fem år sen. Mer staket, inhägnader av publiken, mer alerta vakter, fler förbud, mer medveten publik. Tragedin i Roskilde var fruktansvärd men jag saknar att stagedajva.

Vad det gäller vädret så spelar det ingen roll om det är uppehåll i helgen. Det har redan regnat så leran går inte att undvika!

 
At tisdag, juni 14, 2005 3:00:00 em, Anonymous Anonym said...

Eh, det var inte meningen att vara anonym...

 

Skicka en kommentar

<< Home