torsdag, juni 16, 2005

Första rundan.


Då har man kommit igång. Skönt. Alltid lite nervöst, har de flyttat någon scen så man inte hittar? Kan man gå där man gick förra året?
Men allt gick bra.
Först blev det Shoot Charlie. Andra gången jag ser detta smålands band. Lite som Broder Daniel fast utan karismatisk sångare. Om någon ber mig förklara hur han ser ut så blir det….nej jag har glömt det. Han är en skugga. Men musiken är bra! Trots allt det viktigaste. Ungdomligt naivt.
Efter det ramlade jag på in på Jason Ringenberg. Och tur var det! En riktig hillbilly fast med glimten i ögat. Paljett cowboyhatt och gultskjorta som vet vad som gäller. Det skall svänga!
När han var klar, eller när tiden var ute, så var inte riktigt Jason riktigt klart tyckte han så han hoppade ner på golvet och vi samlades runt. Då drar han av ett par låtar till. Sånt premieras !

Sedan gled jag iväg till Apan. Det är riktigt kul att se fyra tokvita snubbar göra riktigt svängig hiphop. Typ som om fyra killar från förorten skulle ge sig på pop…Sno gärna den idéen kidz!
Men bra var det, inte riktigt Las Palmas nivå men rätt nära. Munnen gled upp i ett leende.
Kollade även in lite på Slipknot… men det är inte min påse. Jäklar vad de är arga, riktigt töntigt faktiskt. Att fråga hur ”den jävla publiken mår” blir bara fjantigt. Men folk vill väl förnedras antar jag. Dumt.
Bättre stämning var det hos Sarah. El perro del mar, som hon kallar sig, sjunger om ensamhet och deppiga saker. Men det är sen sommar sol i låtarna och hon är snäll. Synd bara att idioterna på den stora scenen ibland överröstade det hela.

Nu tar jag lite paus i några timmar, man kan inte ta in allt på en gång.

Ha det bra vänner…
Jerry Boman

Minsta lilla civilisation.

Nu steker verkligen solen men såklart har man inte shorts. Vita ben är en förutsättning för att bli en riktig indiepopper. Såklart sitter man i skuggan och trycker.
Åt lunch på Hultsfreds enda (?) kines idag. Märkligt, jag brukar inte vara förtjust i den svenska varianten av kinesisk mat. Men nu kör man med ”minsta möjliga koppling till civilisationen”. Då smakar nästan vad som helst gudomligt. Bara man sitter vid ett bord och får service.
Men ok det var gott på riktigt och så fick man gratis gå på fin toalett.

Någon har snott en stol av oss och suttigt sönder vårt bord. Vi misstänker grannarna som plötsligt har ett udda antal stolar varav en är av vår modell. Det kan bli en nattlig räd för att ta tillbaka det som är vårt. Visserligen slängde de en öl i flaska mot oss, kanske var det som tack för stolen. Hursomhelst kommer det som är vårt återbördas till oss men säg inget för det är hemligt…

Snart börjar Shoot Charlie.

Jerry Boman

Nu är det allvar.

Dagens pryl är : Vätskeersätting.
Det är ju lika bra att inte hymla: på festival dricker man öl. Efter det behöver man springa på toaletten alt skogen. Då tar plötsligt vätskan i kroppen slut och det mina vänner är anledingen till bakfyllan.
MEN om man tar med sig några påsar vätskeersätting och tvingar i sig den (det smakar verkligen inte hallon) så blir man faktiskt bättre i ett slag!
Pulvret är egentligen för barn men frågan är om inte marknaden bland vuxna är större, känn efter själv nästa söndag.

Nu har det börjat på riktigt och förmodligen blir Shoot Charlie som tar min festival oskuld i år. Kvällen ser bra ut med bla MIA och Las Palmas.

Just det: Kom ihåg att det är en blogg som står för feströkandet och på en äng finns inga rökförbud!

Jerry Boman