söndag, juni 19, 2005

4 bloggblobbar!

Efter en liten se(g)jour två vagnraders bort hos några företagsamma Boråsare, de lyckades bland annat sälja ett flak öl med 90 spänn i förtjänst, så blev det tid för bandet jag väntat på i 365 dagar.
THE HIVES!
Det är fantastiskt! Det är omtumlande! Det är bäst! The Hives är den här kvällen större än religion. Större än Gud. Större än vad fan som helst du kommer på!
Deras spatigga dumrock får mig att vilja starta ett band, yla i micen och posera överdrivet medvetet. De får en att känna sig snygg.
Howling Pelle Almqvist är mellansnackets kung, allt uträknat men spontant. Han berättar att The Hives den här kvällen består av 4 musikanter och 31.001 sångare. Vi är alla med i världens bästa band.
"-Hur känns det?!?!"
Det börjar i 300 knyck och ökar, svetten sprutar efter två låtar. Jag tror att även The Hives har väntat på det här i si så där tre tusen år. "Daga daga daga daaaa"
Fast även om Pelle försöker vara snäll och säga att det faktiskt är några band kvar på festivalen inser alla att när ljuset släcks och Hulingen åter ligger mörk och tyst är allt över...
Går ett varv på Backstage men känner inte något alls för alla cred människor där. Det är lite som med släktkalas, alla är trevliga för att de är "släkt" / "kanske kan använda sig av personen i framtiden för att känna pengar". Går till vagnen och försöker knoppa in, men The Hives sitter kvar i kroppen...

Söndagen innehåller rätt mycket matematik. Det räknas på hur lång tid det tar för kroppen att förbränna alkohol, om när man kan tänkas vara hemma igen om man åker då eller då och så räknas det på hur många plus/getingar/poäng/betyspluttar festivalen skall få.
Jag ger Hultsfred 2005 4 bloggblobbar.
-Bästa vädret i mannaminne.
-En lineup som faktiskt var bred på ett bra sett, det är ju alltid trevligt när man kan åka ett gäng med olika musik smaker och de flest hittar massa band att se.
-Festivalen lyckas pricka in det breda samtidigt som de fångar upp det nya, heta.
-Bra planering utan stora krockar i programmet.

Minus får festivalledingen för det nya "aggressiva" sett kom starkt fram i år. Läste att en av The Hives killarna inte fick ta med sig sitt 1,5 år gamla barn i barnvagn i på backstage pga det rådde 18-års gräns... Skratta eller gråta? Välj själv.
Jag tror jag skrattar för vad finns det annars att göra...Idiotvakt.

Jag återkommer om ett litet tag med en smakligare sammanfattning av festivalen.

Jerry Boman
som nu skall vila lite